Bewoners

De bewoners stellen zich voor:

Hoi, ik ben Anne.

Ik ben 20 jaar en woon met mijn ouders en broer in Sint-Oedenrode. Ik heb nog twee oudere broers die op kamers wonen. Op maandag en vrijdag werk ik in de bibliotheek als hulp en op dinsdag en donderdag werk ik in het atelier van Tinks in Veghel. Lezen en creatief bezig zijn doe ik ontzettend graag, dus ik heb het super naar mijn zin daar.

Op woensdag ga ik om de week naar de woensdagmiddagopvang van Active4You waar ik samen met andere jongeren allerlei leuke activiteiten onderneem en een leerzame maar vooral gezellige dag heb. Thuis hou ik van piano spelen, puzzelen en spelletjes spelen. Op donderdagavond ga ik zingen in het koor. Hoewel ik het erg naar mijn zin heb thuis, kijk ik er ook wel naar uit om mijn eigen plekje te gaan krijgen in het Jip en Anne huis.

Mijn naam is Jip.

Ik ben 20 jaar en woon in Drunen. Ik heb drie broertjes onder mij en die wonen allemaal nog thuis. Drie dagen in de week werk ik bij Prins Heerlijk in Tilburg. Ik werk daar in de horeca en wat ik daar doe is drankjes maken en ik zit ook in de bediening. Ik help klanten waar het nodig bij is en ook help ik in de keuken.

Wij maken keukenbonnen voor de klanten en dat kan van alles zijn, zoals: worstenbroodjes, tosti’s, maar ook lekkere appeltaartjes. Regelmatig komt er gebak en brood binnen, wat we hebben besteld.

Bij Prins Heerlijk hebben we ook een winkeltje. Mijn contact met de klanten is goed, soms maak ik ook wel een praatje met hen. Daarnaast loop ik ook met warme maaltijden rond en dan maak ik ook nog een praatje met de klanten. Mijn hobby’s zijn: skiën, zwemmen, hockeyen, puzzelen en klimmen.

Op woensdag om de twee weken ga ik naar Active4You. Daar doen we leuke dingen o.a. koken we daar zelf, soms knutselen we daar ook en we doen zelf de boodschappen, waarbij we ons moeten houden aan een bepaald budget. Ik heb er super veel zin in om zelfstandig te gaan wonen, want er gaat een nieuwe wereld voor je open. Je maakt namelijk een grote stap, omdat je van huis naar zelfstandig wonen gaat.

Bewonersprofiel

Rust, structuur, geborgenheid en een warme veilige sfeer staan centraal. Een belangrijk aspect bij het samenstellen van de bewoners is dan ook dat ze goed bij elkaar passen.

Wat betreft bewonersprofiel zijn we op zoek naar:
– een rustige jongvolwassenen met een (licht) verstandelijke beperking
– in de leeftijd tussen 18 en 28 jaar
– die positief staat ten opzichte van het feit dat men gezamenlijk woont met andere mensen met een beperking – een vorm van externe dagbesteding heeft voor 4 dagen in de week
-beschikt over voldoende sociale vaardigheden om in een groep te kunnen functioneren
– geen duidelijke, voor de omgeving storende, gedragsproblematiek heeft (denk aan agressie, seksueel ontremd gedrag, intimiderend gedrag of een verslaving)
– een WLZ indicatie, met een zzp indicatie van VG 3-4-5-6
– beschikt over een Wajong uitkering -hij/zij en zijn/haar ouders/wettelijk vertegenwoordigers de visie op zorg van JA! Wonen met zorg onderschrijven

Aanname procedure